Slapen in de auto

Tips om lekker te slapen tijdens een lange autorit

Maak jij soms lange autoritten naar familie of naar jouw vakantiebestemming? En wil je als passagier tijdens deze ritten lekker slapen? Met de juiste voorbereidingen en een paar slimme tips, kan het lekker slapen op de achterbank van een auto een aangename en comfortabele ervaring zijn!

Onze vier tips voor een comfortabele autorit

Soms kan het lastig zijn om lekker te slapen op de achterbank van een auto. Vooral als je niet gewend bent aan dit soort slaapomstandigheden. Hieronder onze vier tips om te helpen bij het slapen op de achterbank van een auto tijdens een lange autorit:

1. Zoek een comfortabele slaappositie

Probeer een comfortabele slaappositie te vinden door je benen uit te strekken, je hoofd op een kussen te leggen, en je rug zo recht mogelijk te houden. Als je het warm hebt, kun je een deken of slaapzak gebruiken om je comfortabeler te maken. Wij hebben hieronder een paar neksteunen op een rijtje gezet zodat je hoofd niet constant alle kanten op gaat:)

2. Zorg voor voldoende luchtcirculatie.

Zorg ervoor dat de ramen op de achterbank een klein beetje open staan of vraag of de bestuurder de temperatuur aangenaam maakt. Op deze manier voorkom je dat het te warm of te koud wordt in de auto en dat je hier wakker van wordt.

3. Gebruik hulpmiddelen tegen licht en geluid

Gebruik oordoppen om lawaai te blokkeren en een slaapmasker om je ogen te verduisteren. Het kan moeilijk zijn om te slapen op de achterbank van een auto met al het lawaai van het verkeer, veel licht of andere geluiden in de omgeving.

4. Probeer ontspannende technieken

.Voordat je gaat slapen, kun je proberen om ontspannende technieken te gebruiken, zoals ademhalingsoefeningen, meditatie, of progressive muscle relaxation, om je te helpen kalmeren en in slaap te vallen. Check hiervoor de appstore of kijk op Youtube / Spotify.

Met deze tips in gedachten, kan het lekker slapen op de achterbank van een auto tijdens een lange autorit een aangename en comfortabele ervaring zijn, zelfs als je niet gewend bent aan dit soort situaties:) Heb je zelf nog tips die wij kunnen toevoegen? Geef ze dan hier aan ons door!

Scroll naar boven