Lekker slapen met een wake up light

De beste wake up lights van 2024

Natuurlijk en heerlijk ontspannen wakker worden: dat willen we allemaal wel. Helaas is de realiteit vaak anders. We worden wakker gemaakt door een schelle wekker of een alarm met een veel te hard geluid. Hierdoor schiet je hartslag en bloeddruk omhoog en kan je abrupt uit je rem slaap worden gehaald. Uit onderzoek blijkt zelfs dat dit jouw mentale gesteldheid van de dag kan beïnvloeden! Het is dus belangrijk om jouw dag ontspannen en energiek te beginnen: met een wake up light!

De beste wake up lights

Wat is een wake up light?

Het is een apparaat dat je helpt op een natuurlijke manier te ontwaken met behulp van licht. Hierbij wordt de zonsopgang gestimuleerd, oftewel de natuurlijke progressie van het feller worden van licht. De lampen beginnen met een zacht schijnsel dat geleidelijk aan toeneemt qua kleur en intensiteit. Omdat dit zo langzaam gaat, word je rustig en ontspannen wakker en niet gewekt door plotseling fel licht.

Een lichtwekker is niet alleen geschikt om mee wakker te worden. Het kan ook uitkomst bieden bij het in slaap vallen ’s avonds of ’s nachts. Om in slaap te komen kun je de wake up light instellen als zonsondergang. Het licht zal geleidelijk aan afnemen in intensiteit en veranderen van kleur. Dit heeft een zeer positief effect op de inwendige klok. Het lichaam zal geleidelijk in een soort ruststand komen, de aanmaak van melatonine komt natuurlijk op gang en inslapen wordt makkelijker dan ooit.

Waarom een lichtwekker gebruiken?

Heel veel mensen kampen tegenwoordig met slaapproblemen. Ze kunnen moeilijk in slaap komen, hebben problemen met doorslapen ’s nachts of worden helemaal niet uitgerust wakker. Er zijn veel verschillende oorzaken aan te wijzen van deze slapeloosheidsepidemie. Onze moderne leefstijl werkt helaas niet erg ondersteunend voor onze slaaproutine. ’s Avonds en ’s nachts zijn overal nog lichten aan, onze schermen van smartphones en tablets geven blauw licht af dat onze biologische klok verstoort en door stress kunnen we maar moeilijk ontspannen.

Vooral in de ochtend is de lichtwekker zeer effectief. Van oudsher staan mensen op met het opkomen van de zon. In de hedendaagse samenleving is dit misschien niet realistisch, maar opstaan met het piepen van een wekker is niet bevorderlijk voor ons lichaam of ons humeur. De wake up light geeft ons alle voordelen van het opstaan met zonsopgang zonder de stress van een wekker.

Ook kan de lichtwekker voor het inslapen een uitstekende oplossing zijn. Door andere lichtbronnen in huis uit te zetten, geven we ons lichaam een seintje dat het tijd is voor bed. De wake up light zal ons geleidelijk aan in slaap sussen door zachter wordend licht en hierdoor kunnen we extra goed ontspannen.

Wanneer is het verstandig om een lichtwekker aan te schaffen?

Wake up lights worden steeds populairder en zijn van diverse merken en in verscheidene winkels te koop. Voor elk budget is er wel een wake up light beschikbaar en daarom kan iedereen profiteren van deze bijzondere manier van opstaan en inslapen. Een wake up light is te gebruiken wanneer:

Je ontspannen wakker wilt worden;
Je moeite hebt met inslapen;
Jouw inwendige klok van slag is;
Je met meer energie wakker wilt worden;

Veelgestelde vragen

Wake up light in de winkel kopen

Het is natuurlijk ook mogelijk om een wake up light in de winkel te kopen. Dit kan bijvoorbeeld bij elektronische speciaalzaken. Wij raden wel aan om een wake-up light van een merk te kopen. Dit omdat deze vaak kwalitatief beter zijn en beter samenwerking met bijv. mobiele apps, zodat je het licht ook met je mobiele telefoon kunt bedienen. Merkloze wake up lights van bijvoorbeeld de Action of de Lidl raden wij dan ook af.

Scroll naar boven