elektrische deken kopen

Elektrische deken kopen? Lees onze koopgids van 2024!

Wat is een betere manier om warm te blijven tijdens het winterseizoen dan een elektrische deken? Omdat wij weten hoe belangrijk het is om uw lichaam warm te houden tijdens het slapen, adviseren wij u de beste elektrische dekens. Elektrische dekens hebben een grote verscheidenheid aan ontwerpen en soorten zoals pluche en gewatteerde om uw bed nog meer te verwarmen. Elektrische dekens kunnen natuurlijk ook gebruikt worden voor op de bank in de woonkamer.

Wat is een elektrische deken?

Elektrische dekens zijn gemaakt met warmteproducerende draden die worden geactiveerd wanneer de deken wordt aangesloten op een stroombron. Deze draden warmen op en worden warm, wat vervolgens wordt doorgegeven aan het dekenmateriaal. Ze kunnen uw bed in enkele minuten opwarmen. Ze worden vaak in de winter gebruikt om je warm te houden als de temperatuur daalt. De verwarmingseenheid in een elektrische deken kan met een afstandsbediening aan en uit worden gezet, of kan worden ingesteld om automatisch aan te gaan wanneer de temperatuur onder een bepaald punt zakt. Sommige dekens hebben ook een timer-functie, waarmee je kan instellen op welk tijdstip de deken aan gaat. Dan kan je bijvoorbeeld instellen dat een deken een half uur vόόr bedtijd alvast begint te verwarmen. Dan is je bed al lekker warm wanneer je gaat slapen.

Waarom een elektrische deken gebruiken?

Naast het feit dat je lekker warm en knus onder de dekens ligt, kan een elektrische deken vele malen energie-efficiënter zijn dan een standaard ruimteverwarming. Een standaard kachel produceert namelijk veel onbenutte warmte als jij ligt te slapen. Zo kan s’nachts de kachel uit, en kan je besparen op de energierekening. Geen slechte idee gezien de huidige gasprijzen!

Welke typen elektrische dekens zijn er?

Er zijn twee soorten elektrische dekens: onderdeken en overdeken:

  • Een onderdeken: Een elektrische onderdeken dien je verspreid over het matras te leggen, maar niet onder het hoofdeinde. Met een onderdeken kan je je bed alvast voorverwarmen en kan je de hele nacht aanlaten, op een lagere stand indien wenselijk. Onderdekens zijn korter dan je bed, omdat onder het hoofdkussen geen verwarming hoort te zitten. Dit is om oververhitting en hoofdpijn te voorkomen.
  • Een bovendeken: Een elektrische bovendeken is er om onder te liggen. Een elektrische bovendeken is ook erg geschikt voor knusse avonden op de bank.

Je kunt elektrische dekens in verschillende maten vinden. Denk bijvoorbeeld aan een- of twee-persoons dekens. (check ook onze verzwaringsdekens)

Hieronder de meest populaire elektrische dekens van het moment;

Elektrische dekens in de winkel kopen

Het is natuurlijk ook mogelijk om “merkloze” elektrische dekens in de winkel te kopen.

Onze ervaring is echter dat deze vaak van matige kwaliteit zijn en aan de wat hoge prijs liggen.

Mocht je toch graag liever een verzwaringsdeken in de winkel willen kopen, bezoek dan eens de volgende winkels:

  • Hema
  • Blokker
  • Kruidvat
  • Action

Meestgestelde vragen

Scroll naar boven