snurkbeugels

De beste anti snurkbeugels van 2024

Als er één ding is dat een goede nachtrust in de weg kan staan, is het wel snurken. Het kan niet alleen voor een vermoeide partner zorgen, maar ook voor de snurker zelf kan het een probleem zijn. Gelukkig zijn er anti snurkbeugels op de markt die kunnen helpen dit probleem aan te pakken. In deze koopgids gaan we dieper in op de anti snurkbeugel en hoe je de juiste kunt kiezen.

Hoe werken anti snurkbeugels?

Anti snurkbeugels werken door de kaak en de tong in een positie te houden waarbij de luchtweg vrij blijft. Snurken wordt veroorzaakt doordat de luchtstroom wordt beperkt door de zachte weefsels in de keel en mond. Door de kaak en tong in een voorwaartse positie te houden, wordt de luchtstroom vergroot en kan het snurken verminderd of zelfs gestopt worden.

Effectiviteit van anti snurkbeugel en onderzoeken

Er zijn verschillende onderzoeken gedaan naar de effectiviteit van anti snurkbeugels, en deze hebben aangetoond dat ze in veel gevallen effectief zijn bij het verminderen van snurken. Een onderzoek gepubliceerd in het Journal of Clinical Sleep Medicine toonde aan dat anti snurkbeugels in 84% van de gevallen effectief waren bij het verminderen van snurken. Een ander onderzoek, gepubliceerd in het European Respiratory Journal, toonde aan dat anti snurkbeugels een significante vermindering van snurken opleverden bij 76% van de deelnemers.

De beste anti snurkbeugels op een rij

Bekijk ook onze neusspreiders!

Hoe kies je de juiste anti snurkbeugel?

Er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste anti snurkbeugel. Hier zijn enkele tips om te helpen bij het kiezen van de juiste beugel:

 1. Comfort: Zorg ervoor dat de anti snurkbeugel comfortabel is om te dragen, anders is de kans groot dat je deze niet blijft gebruiken. Kies een beugel die past bij de grootte en vorm van jouw mond en die niet irriteert.
 2. Verstelbaarheid: Sommige anti snurkbeugels zijn verstelbaar, waardoor je de mate van voorwaartse verplaatsing van de kaak kunt aanpassen. Dit kan nuttig zijn als je merkt dat de beugel niet effectief is of als je ongemak ervaart.
 3. Onderhoud: Zorg ervoor dat je begrijpt hoe je de anti snurkbeugel moet reinigen en onderhouden om deze in goede staat te houden en te voorkomen dat deze vies wordt of kapot gaat.

Hoe gebruik je een anti snurkbeugel?

Hier zijn enkele algemene tips voor het gebruik van een snurkbeugel:

 1. Maak de beugel schoon voordat je deze gebruikt en na gebruik.
 2. Plaats de beugel volgens de instructies van de fabrikant. Sommige beugels moeten worden aangepast voordat je ze kunt dragen.
 3. Draag de beugel tijdens het slapen en verwijder deze ’s ochtends.
 4. Zorg ervoor dat je de beugel niet te strak aandraait, anders kan dit leiden tot ongemak en pijn.

Anti snurkbeugel op maat

Een anti snurkbeugel op maat gemaakt door een tandarts of orthodontist biedt verschillende voordelen ten opzichte van een standaard anti snurkbeugel. Een anti snurkbeugel op maat past perfect bij de vorm van jouw mond, waardoor het comfortabeler is om te dragen en minder waarschijnlijk is dat het irritatie of pijn veroorzaakt. Bovendien kan een op maat gemaakte anti snurkbeugel worden aangepast aan jouw individuele behoeften, zoals de mate van voorwaartse verplaatsing van de kaak. Dit kan zorgen voor een betere werking en meer effectieve resultaten. Let wel op dat een anti snurkbeugel op maat tot wel een paar honderd euro kan kosten. Probeer dus eerst een “standaard” beugel om te kijken of dit product past bij jouw snurkprobleem.

Conclusie

Anti nurkbeugels kunnen een effectieve oplossing zijn voor mensen die last hebben van snurken. Er zijn verschillende soorten beugels beschikbaar en het is belangrijk om te kiezen voor een beugel die past bij jouw individuele behoeften en voorkeuren. Met de juiste beugel kan snurken worden verminderd en kan je genieten van een betere nachtrust!

Links

 1. “Mandibular Advancement Devices and Continuous Positive Airway Pressure in Patients with Obstructive Sleep Apnea: A Meta-analysis” – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4451415/
 2. “Effect of a Tongue-Retaining Device on Obstructive Sleep Apnea Severity and Quality of Life: A Randomized Controlled Trial” – https://jamanetwork.com/journals/jamaotolaryngology/fullarticle/2610240
 3. “Mandibular Advancement Devices for the Treatment of Sleep Apnea Syndrome: Review” – https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11053404/
 4. “The Efficacy of Oral Appliances in the Treatment of Obstructive Sleep Apnea” – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3882394/
 5. “Effect of a custom-made mandibular repositioning device on sleep-disordered breathing in children: a randomized controlled trial” – https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5451573/
Scroll naar boven