Lekker slapen met een zwangerschapskussen

Het beste zwangerschapskussen van 2024

Als je zwanger bent, kun je vaak last hebben van verschillende klachten, zoals rugpijn, nekpijn, druk op de heupen en onderrug, en slechte slaaphoudingen. Een zwangerschapskussen kan dan een uitkomst bieden. In deze koopgids bespreken we de voordelen van het gebruik van een zwangerschapskussen, welke typen kussens er zijn, hoe je het juiste kussen kiest en enkele tips voor het gebruik ervan.

Het kan dus zeker de moeite waard zijn om in een zwangerschapskussen te investeren! De kussens hebben meestal de vorm van een “C”, een “J” of een “U”, zodat je de kussens makkelijk om je lichaam kunt wikkelen. Kies afhankelijk van het type slaper dat jij bent het kussen wat bij jouw past!

Voordelen van een zwangerschapskussen

Een zwangerschapskussen kan verschillende voordelen bieden, zoals:

  • Vermindering van druk op onderrug en heupen: Door de buik te ondersteunen en het gewicht gelijkmatig over het lichaam te verdelen, kan het kussen helpen om de druk op de onderrug en heupen te verminderen.
  • Verbeterde slaaphouding en vermindering van rug- en nekpijn: Met een zwangerschapskussen kun je een betere slaaphouding aannemen, waardoor je rug- en nekpijn kunt verminderen.
  • Verbeterde bloedsomloop en vermindering van zwelling in benen en voeten: Het kussen kan ook helpen om de bloedsomloop te verbeteren en de zwelling van de benen en voeten te verminderen.

Onze top 3 zwangerschapskussens

Welke type zwangerschapskussens zijn er?

Zwangerschapskussens kunnen van verschillende materialen zijn gemaakt, waaronder katoen, polyester, traagschuim, latex of boekweitdoppen. Sommige zwangerschapskussens hebben afneembare hoezen die in de wasmachine kunnen worden gewassen, terwijl andere afneembare hoezen hebben die met de hand kunnen worden schoongemaakt. Er zijn drie type zwangerschapskussens:

  • U-vormig kussen: dit type kussen heeft de vorm van een U en ondersteunt je hoofd, nek en rug.
  • C en J-vormig kussen: dit type kussen heeft de vorm van een C en ondersteunt je buik, heupen en rug.

Hoe kies ik het juiste zwangerschapskussen?

Voordat je een zwangerschapskussen gaat kopen moet je nadenken over welke type slaper je bent en waar je het meeste ondersteuning nodig hebt. Aan de hand hiervan kan je een goede keuze maken!

C en J vorm – voor zij slaper

Slaap je graag op je zij? Als dat zo is, dan is een C of J-vormig zwangerschapskussen de beste keuze voor jou, omdat het zowel je schouders als heupen ondersteunt en tegelijkertijd toegang geeft tot een kussen.

Een C-vormig zwangerschapskussen heeft een gebogen vorm die lijkt op de letter “C”. Het kussen biedt ondersteuning aan de rug, buik en benen en is geschikt voor vrouwen die op hun zij slapen. Het kussen kan ook worden gebruikt om tussen de benen te plaatsen, waardoor de druk op de heupen en onderrug wordt verminderd.

Een J-vormig zwangerschapskussen heeft een gebogen vorm die lijkt op de letter “J”. Dit type kussen biedt ondersteuning aan de rug, buik, benen en hoofd en is geschikt voor vrouwen die op hun zij of rug slapen. Het kussen kan ook worden gebruikt om tussen de benen te plaatsen, waardoor de druk op de heupen en onderrug wordt verminderd.

Over het algemeen biedt een J-vormig zwangerschapskussen meer ondersteuning dan een C-vormig kussen, omdat het het hele lichaam ondersteunt. Echter, de grootte en vorm van het kussen zijn afhankelijk van je persoonlijke voorkeuren en behoeften, dus het is belangrijk om het juiste kussen te kiezen dat bij jouw lichaam en slaaphouding past.

U vorm – voor rug slaper

Slaap jij graag of je rug of heb je vaak last van rug- of nekpijn? Dan is een U-vormig kussen dat je hoofd, nek en ruggengraat ondersteunt de beste keuze.

Tips voor het gebruik

Om het meeste uit je zwangerschapskussen te halen, zijn hier enkele tips:

  • Positioneer het kussen op de juiste manier om de gewenste ondersteuning te bieden.
  • Probeer verschillende slaaphoudingen uit om te zien welke het meest comfortabel is met het kussen.
  • Gebruik het kussen niet alleen ’s nachts, maar ook overdag om te ontspannen en uit te rusten.
  • Overweeg om het kussen ook te gebruiken tijdens het voeden van de baby, om extra ondersteuning te bieden en comfortabel te zitten.

Veelgestelde vragen

Scroll naar boven