Lichttherapiebrillen

De beste lichttherapiebrillen van 2024

Heb je last van een winterdip, oftewel een seizoensgebonden depressie? Dan ben je niet de enige. Veel mensen ervaren in de wintermaanden een vermoeid en somber gevoel. Gelukkig is er een effectieve behandelmethode die je in de wintermaanden kan helpen: lichttherapie. In deze blog gaan we dieper in op lichttherapiebrillen en welke het beste bij jou past!

Voordelen van lichttherapiebrillen

Lichttherapiebrillen hebben enkele voordelen ten opzichte van traditionele lichttherapielampen. Zo zijn ze handig voor mensen die weinig tijd hebben, omdat je het licht eenvoudig tijdens het ontbijt of in de trein naar je werk kan gebruiken. Ook zijn lichttherapiebrillen draagbaar, waardoor je ze gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen.

Belangrijke factoren bij het kiezen van een lichttherapiebril

Belangrijke factoren bij het kiezen van een lichttherapiebril: Bij het kiezen van een lichttherapiebril zijn er enkele belangrijke factoren waar je op moet letten. Zo is de intensiteit van het licht belangrijk, omdat een hogere intensiteit doorgaans een beter resultaat oplevert. Daarnaast kan de kleur van het licht een rol spelen. Sommige mensen hebben bijvoorbeeld meer baat bij blauw licht dan bij geel licht. Ook de golflengte van het licht kan van belang zijn. Tot slot is het van belang dat de bril comfortabel zit.

Top 5 beste lichttherapiebrillen

1
Re-Timer Lichttherapiebril/lichttherapieapparaat
Aanpasbare intensiteit Lange batterijduur
€7,99 Amazon.nl
9.7
2
Luminette 3 Lichttherapiebril - Energielamp - Daglichtlamp - Wit | Blauw
9.4
6
Medisana DG 100 Daglichtbril - Lichttherapie
Budget optie Simpel in gebruik
€99,99 Bol.com
8

Hoe een lichttherapiebril te gebruiken?

Het gebruik van een lichttherapiebril is eenvoudig. Zet de bril op en stel de intensiteit en duur van de sessie in. Het is belangrijk om je ogen open te houden tijdens de sessie en niet rechtstreeks in het licht te kijken. In sommige gevallen kan het handig zijn om een timer te gebruiken.

Het verschil tussen een lichttherapiebril en blauw licht bril?

Hoewel beide brillen betrekking hebben op licht, is er een belangrijk verschil tussen een lichttherapiebril en een blauw licht bril.

Een lichttherapiebril wordt specifiek gebruikt om seizoensgebonden depressies en andere stemmingsstoornissen te behandelen. Deze brillen gebruiken helder, wit of blauw licht met een hoge intensiteit om de biologische klok van het lichaam te resetten en de productie van melatonine en serotonine te stimuleren. De lichtintensiteit van lichttherapiebrillen is meestal hoger dan die van blauw licht brillen en is gericht op het bieden van de juiste dosis licht om de stemming te verbeteren.

Aan de andere kant is een blauw licht bril ontworpen om te beschermen tegen de schadelijke effecten van blauw licht op de ogen. Blauw licht is een kortgolvend licht dat wordt uitgestoten door digitale apparaten zoals computers, smartphones en televisies. Het kan vermoeidheid van de ogen, hoofdpijn en slapeloosheid veroorzaken. Blauw licht brillen hebben een speciale coating die helpt om de intensiteit van het blauwe licht te verminderen en de ogen te beschermen.

Kortom, hoewel beide brillen licht gebruiken, is een lichttherapiebril specifiek bedoeld om de stemming te verbeteren, terwijl een blauw licht bril bedoeld is om de ogen te beschermen tegen de schadelijke effecten van blauw licht.

Conclusie

Een lichttherapiebril kan een effectieve oplossing zijn voor mensen met een winterdip. Door de draagbaarheid en gebruiksvriendelijkheid is het gemakkelijk om een lichttherapiebril toe te voegen aan je dagelijkse routine. Let bij het kiezen van een lichttherapiebril op de intensiteit, kleur, golflengte en comfort. Kies vervolgens de bril die het beste bij jou past en geniet van een energie

Scroll naar boven