Tips slapen vliegtuig

8 tips om lekker te slapen in het vliegtuig!

Als je op reis gaat met het vliegtuig, is het belangrijk om goed te slapen tijdens de vlucht. Dit kan helpen om jetlag te voorkomen en ervoor te zorgen dat je uitgerust aankomt op je bestemming. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om het slapen in een vliegtuig comfortabeler te maken. Wij hebben alle tips om goed te slapen in het vliegtuig op een rijtje gezet!

1. Kies een comfortabele zitplaats

Kies een comfortabele zitplaats. Probeer een zitplaats te kiezen die voldoende beenruimte heeft, bijvoorbeeld een stoel aan het gangpad of aan het raam. Als je echt meer ruimte nodig hebt om te kunnen slapen, kun je ook kijken of er upgrade-mogelijkheden zijn, zoals een stoel met extra beenruimte.

2. Zorg voor basis hulpmiddelen

Het is belangrijk om een slaapmasker en slaap oordoppen mee te nemen. Dit kan helpen om het licht en het geluid in het vliegtuig te blokkeren, wat bijdraagt aan een rustige slaapomgeving. Sommige mensen vinden het ook fijn om een nekkussen mee te nemen voor extra comfort. Wij hebben voor al deze producten een vergelijking gemaakt zodat je de juiste producten kunt kiezen die bij jou passen!

De beste slaapmaskers
De beste slaap oordoppen

3. Drink voldoende water in het vliegtuig

Ook is het verstandig om voldoende te drinken tijdens de vlucht, zodat je niet uitgedroogd raakt. Dit kan helpen om je slaap te verbeteren. Vermijd echter alcohol, suiker en cafeïne vlak voor het slapen gaan, omdat dit de kans op een onrustige slaap kan vergroten. Drink ook weer niet teveel, aangezien je dan vaak naar de WC zult moeten gaan:)

4. Overweeg het gebruik van slaappillen

Slaappillen kunnen handig zijn tijdens een vliegreis, vooral als je moeite hebt om te slapen in een vliegtuig. Ze kunnen je helpen om snel in slaap te vallen en een rustige nacht te hebben, zodat je uitgerust aankomt op je bestemming. Wel is het  altijd verstandig om altijd de bijsluiter te lezen en de aanbevelingen van de fabrikant op te volgen.

5. Gebruik geen cafeïne of alcohol

Cafeïne kan ervoor zorgen dat je minder snel in slaap valt en kan ook leiden tot een onrustige slaap. Alcohol kan ervoor zorgen dat je sneller in slaap valt, maar kan ook leiden tot een onrustige slaap en zelfs uitdroging. Het is daarom aan te raden om de inname van cafeïne en alcohol te beperken vlak voor en tijdens een vlucht, vooral als je moeite hebt om te slapen in een vliegtuig.

6. Plan je vlucht op een “schappelijke tijd”

Soms is een vlucht een stuk goedkoper als je deze midden in de nacht of vroeg op de ochtend boekt. Voor een lange afstandsvlucht is dit niet altijd erg gezien je ritme vaak toch wordt verstoord door het tijdsverschil. Voor een korte vlucht (minder dan 6 uur) raden wij je aan om minimaal 7-8 uur te slapen voordat je naar het vliegveld toe gaat. Anders dan kan je slaapritme zo verstoord zijn dat je de gehele dag vermoeid op plaats van bestemming rondloopt.

7. Zorg dat je het niet koud krijgt

Zorg dat je een kussen en deken aan boord hebt om extra comfort te creëren. Dit kan helpen om je in slaap te laten vallen en om te voorkomen dat je wakker wordt van de kou. Sommige vliegtuigmaatschappijen bieden dit gratis aan, maar check dit altijd van tevoren of neem zelf een fleece dekentje mee.

8. Draag comfortabele kleding

Een prettige outfit om te dragen in het vliegtuig is een comfortabele, warme, luchtige en gemakkelijk uit te trekken kleding. Denk hierbij aan een joggingsbroek en of sweater. Het is ook aan te raden om schoenen te dragen die gemakkelijk uit te trekken zijn, zoals sneakers of sandalen met een hak die niet te hoog is. Vermijd te strakke of oncomfortabele kleding, vooral als je een lange vlucht hebt. Neem ook een extra trui of jas mee, voor het geval het in het vliegtuig koud is. Zo kun je comfortabel en ontspannen genieten van je vlucht.

Heb jij zelf nog goede tips om te slapen in een vliegtuig? Stuur ons een bericht en we voegen dit toe!

Ook interessant

https://www.manify.nl/slaappillen-in-een-vliegtuig/

Scroll naar boven