Infraroodlamp

Infraroodlamp kopen? De beste infraroodlampen van 2024 op een rij!

Een infraroodlamp kan gebruikt worden om specifieke delen van het lichaam te verwarmen, zoals spieren, gewrichten of andere gebieden met pijn of stijfheid. Ook kan deze gebruikt worden om de bloedcirculatie te verbeteren en om verkoudheid of griep te verminderen. In deze koopgids zullen we ingaan op de verschillende aspecten van infraroodlampen, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken als je erover denkt om er een aan te schaffen!

De beste infraroodlampen op een rij

Waarom een infraroodlamp gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een infraroodlamp gebruiken. Infraroodstraling kan diep in het weefsel doordringen en kan daarom helpen om spieren en gewrichten te ontspannen en de bloedcirculatie te verbeteren. De lampen zijn het meest effectief wanneer ze op een afstand van ongeveer 30 centimeter van het lichaam gebruikt worden. Ook is het verstandig om korte tijdsintervallen van 15 tot 30 minuten aan te houden. Het is aanbevolen om een arts te raadplegen voordat je een infraroodlamp gaat gebruiken, vooral als je zwanger bent, medicijnen gebruikt of een bepaalde medische aandoening hebt.

Welke type infraroodlampen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten infraroodlampen, die allemaal gebaseerd zijn op de golflengte van het infraroodlicht dat ze uitstralen. De drie belangrijkste types zijn:

  1. Lange golf infraroodlampen: Deze lampen geven infraroodlicht met een golflengte tussen de 7 en 14 micrometer. Ze zijn het meest effectief voor het verwarmen van diepe spieren en gewrichten en voor het verminderen van pijn.
  2. Middengolf infraroodlampen: Deze lampen geven infraroodlicht met een golflengte tussen de 4 en 7 micrometer. Ze zijn het meest effectief voor het verwarmen van de huid en het verbeteren van de bloedcirculatie.
  3. Korte golf infraroodlampen: Deze lampen geven infraroodlicht met een golflengte tussen de 0,75 en 1,5 micrometer. Ze zijn het meest effectief voor het behandelen van huidproblemen, zoals acne of huidveroudering.

Kijk daarom goed welke lamp het beste bij jouw situatie past!

Veelgestelde vragen

Scroll naar boven