Lekker slapen met slaap oordoppen

Slaap oordoppen kopen? Bekijk hier de koopgids van 2024

Lekker slapen is ontzettend belangrijk voor ons welzijn. Tijdens het slapen herstelt ons lichaam zich, worden gebeurtenissen verwerkt en krijgt het lichaam de kans om even helemaal te ontspannen. Hierdoor blijven we in goede gezondheid en zijn we weer opgeladen en fit voor een nieuwe dag. Helaas zijn veel mensen lichte slapers en liggen deze vaak wakker van geluid en waardoor dit de nachtrust behoorlijk negatief kan beïnvloeden. Slaap oordoppen dempen deze geluiden en bieden hier vaak dan ook een uitkomst!

Je kunt wakker liggen van het feestje bij de buren, omgevingsgeluiden (op straat) of bijvoorbeeld een snurkende partner. Het is dus belangrijk om goede slaap oordoppen te kiezen, zodat jouw nachtrust niet wordt verstoort. Je kunt tegenwoordig veel soorten slaap oordoppen kopen welke gemaakt zijn van diverse materialen. Lees hier alles over de verschillende types en kijk welke oordoppen het beste bij jou passen!

De beste slaap oordoppen op een rij

Welk type slaap oordoppen zijn er?

Schuim oordoppen worden heel veel verkocht en zijn erg effectief in het reduceren van omgevingsgeluid. Deze oordoppen voor het slapen rol je stevig op voor je ze in het oor plaatst. Hier zetten ze uit en sluiten ze het gehoorkanaal af. Ze vormen zich perfect naar het oor en zitten comfortabel. Dit zijn daarom ook ideale oordoppen tegen snurken. Dit type oordop is echter maar enkele keren te gebruiken en wordt wel snel vies door oorsmeer.

Siliconen oordoppen kan je helemaal naar eigen wens kneden. Hierdoor sluiten ze vaak goed af in je oor en dempen ze geluiden van buitenaf vaak erg goed. Je hebt tegenwoordig oordoppen van siliconen of van was. Wij raden aan om voor siliconen oordoppen te gaan, aangezien was vrij vettig is (mix van Vaseline en paraffine). Mocht je allergisch zijn voor siliconen dan is dit natuurlijk wel een optie.

Plastic oordoppen zijn verkrijgbaar in diverse maten en soorten. Deze oordoppen bestaan doorgaans uit een plastic buis met verschillende laagjes siliconen aan de buitenzijde. Je brengt de oordop in het oor in en de laagjes zorgen ervoor dat het geluid effectief wordt gedempt. Deze oordoppen kunnen meerdere keren worden gebruikt en zijn goed schoon te maken. Het nadeel van deze oordoppen is dat ze vaak niet helemaal sluiten waardoor niet als het geluid wordt gedempt. Ook kan bij sommige modellen het plastic gedeelte gaan irriteren als je hierop ligt (vooral bij zij-slapers).

Als je echt veel moeite hebt met inslapen, of last hebt van een snurkende partner, kun je ook overwegen om oordoppen op maat te laten maken bij een audicien. Er wordt een vorm gemaakt van jouw oren en de oordoppen sluiten hierdoor perfect aan. Hierdoor zijn ze perfect als oordoppen tegen snurken of buitensporige omgevingsgeluiden. Je kunt deze oordoppen jaren gebruiken. De kosten van deze oordoppen liggen vaak wel rond de 100 euro.

Naast slaap oordoppen zou je ook eens kunnen kijken naar een white noise apparaat. Deze helpt ook goed tegen omgevingsgeluiden.

Wanneer oordoppen gebruiken?

In principe zou iedereen gebaat zijn bij het gebruik van slaap oordoppen voor een betere nachtrust. Je creëert er een rustige slaapomgeving mee en vergroot de kans op doorslapen gedurende de nacht. Maar slaap oordoppen zijn vooral ideaal wanneer:

Als je in een drukke straat woont met veel geluidsoverlast;
Je een partner hebt die snurkt;
Jouw buren vaak een feestje geven;
Je onregelmatige werktijden hebt en vaak overdag slaapt;
en wanneer je op reis bent en in een nieuwe omgeving slaapt.

Veelgestelde vragen

Slaap oordoppen in de winkel kopen

Het is natuurlijk ook mogelijk om “merkloze” slaap oordoppen in de winkel te kopen.

Onze ervaring is echter dat deze vaak van matige kwaliteit en aan de wat hoge prijs is.

Mocht je toch graag liever slaap oordoppen in de winkel willen kopen, bezoek dan eens de volgende winkels:

Links

Is het slecht om met oordopjes te slapen?

Scroll naar boven