Blauw lichtbril filter

Blauw lichtbril met filter kopen? De beste brillen van 2024 op een rij!

Een blauw lichtbril filter bril is een soort bril die is ontworpen om blauw licht te filteren dat afkomstig is van schermen zoals computers, tablets of smartphones. Het blauwe licht kan een negatief effect hebben op ons slaap-waakritme, omdat het de productie van melatonine in ons lichaam kan verminderen. Door blauw licht te filteren, kan deze bril helpen om de productie van melatonine te verhogen en om beter te slapen. In deze gids lees je of deze bril wat voor jou is!

De beste brillen op een rij

Waarom een blauw lichtbril gebruiken?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen een blauw lichtbril met filter gebruiken:

  • Om vermoeide ogen te voorkomen: Blauw licht kan vermoeide ogen veroorzaken, vooral na het langdurig kijken naar schermen. Door blauw licht te filteren, kan een blauw lichtbril filter bril helpen om vermoeide ogen te voorkomen.
  • Om beter te slapen: Zoals eerder vermeld, kan blauw licht de productie van melatonine verminderen, wat kan leiden tot slechter slapen. Door blauw licht te filteren, kan een blauw lichtbril filter bril helpen om de productie van melatonine te verhogen en om beter te slapen.
  • Om oogproblemen te voorkomen: Blauw licht kan ook leiden tot oogproblemen, zoals oogirritatie of droge ogen. Door blauw licht te filteren, kan een blauw lichtbril filter bril helpen om deze problemen te voorkomen.

Wanneer een blauw lichtbril gebruiken?

Het is aanbevolen om een blauw lichtbril te gebruiken wanneer je veel tijd doorbrengt met het kijken naar schermen, vooral als je last hebt van vermoeide ogen, slecht slaapt of oogproblemen. Het is ook aanbevolen om de bril te gebruiken in de uren voor het slapen, om de productie van melatonine te verhogen en om beter te kunnen slapen.

Welke type blauw lichtbrillen zijn er?

Er bestaan verschillende soorten blauw lichtbrillen op de markt, die allemaal op verschillende manieren blauw licht filteren. Hier zijn enkele van de meest voorkomende types:

  1. Lichtblokkerende brillen: Deze brillen zijn ontworpen om zoveel mogelijk blauw licht te blokkeren en zijn vaak gemaakt van geel of oranje glas. Ze zijn het meest effectief voor het verminderen van blauw licht en voor het bevorderen van een beter slapen.
  2. Lichtbeperkende brillen: Deze brillen beperken de hoeveelheid blauw licht die doorlaat, maar blokkeren het niet volledig. Ze zijn vaak gemaakt van geel of oranje glas en zijn minder effectief dan blauw lichtblokkerende brillen, maar kunnen nog steeds helpen om vermoeide ogen te voorkomen en om beter te slapen.
  3. Lichtfilter brillen: Deze brillen bevatten een speciale coating of filter dat blauw licht filtert, terwijl andere kleuren wel doorlaat. Ze zijn vaak minder opvallend dan andere types blauw lichtbril filter brillen en zijn geschikt voor mensen die niet willen dat hun brillen opvallen.
  4. Lichtabsorptie brillen: Deze brillen bevatten een speciale coating of filter dat blauw licht absorbeert, terwijl andere kleuren wel doorlaat. Ze zijn vaak minder opvallend dan andere types blauw lichtbril filter brillen en zijn geschikt voor mensen die niet willen dat hun brillen opvallen.
  5. Lichtreflecterende brillen: Deze brillen bevatten een speciale coating of filter dat blauw licht reflecteert, terwijl andere kleuren wel doorlaat. Ze zijn vaak minder opvallend dan andere types blauw lichtbril filter brillen en zijn geschikt voor mensen die niet willen dat hun brillen opvallen.

Check dus welke bril het beste bij jou past, dit heeft natuurlijk ook te maken met smaak:)

Scroll naar boven