White noise

White noise machine kopen? Lees onze koopgids van 2024!

Ben jij op zoek naar een white noise machine voor jouw baby of voor jezelf? In deze blog lees je alles over deze type apparaten en wat deze voor jou kunnen betekenen!

Wat is een white noise machine ?

Het apparaat is een geluidsmachine die een constant en uniform geluid produceert (witte ruis). De apparaten bevatten geluiden die alle frequenties op gelijke volumeniveaus bevat. Hierdoor worden andere omgevingsgeluiden geblokkeerd en went het brein aan een consistent geluid, waardoor je sneller in slaap valt. Het apparaat is zowel te gebruiken voor baby’s als voor volwassenen.

Ook bevat white noice geen plotselinge onderbrekingen zoals wel het geval is bij muziek of bij mensen die praten. Door deze onderbrekingen in het geluidsniveau kan een baby, kind of volwassen makkelijk wakker worden. Het is tevens aangetoond dat het gebruik van apparaten met witte ruis mensen met autisme en slapeloosheid helpt.

De beste apparaten voor jou op een rij

TouchOriginalMoveMini
Calm
Natuurlijke geluiden met white noise3121402729
Kleur ademend lichtMeerdereAmberWitMeerdereWit
Batterij uren20361420
10
Kloppend hart geluidJaJaJaJa
Nee
Baarmoeder geluidJaNeeJaJa
Ja

Wanneer een white noise machine gebruiken?

Val jij of jouw kind slecht in slaap, pieker je veel of heb je last van omgevingsgeluid of een snurkende partner? Probeer dan eens een white noise apparaat. Je zult merken dat je gemakkelijker in slaap valt en minder last hebt van omgevingsgeluiden.

Het apparaat kan jou helpen bij:

Welke type white noise machines zijn er?

Tegenwoordig zijn er een paar verschillende type white noise apparaten op de markt:

  • White noise machines met natuurgeluiden
  • White noise machines met nachtlampje ingebouwd
  • White noise machines speciaal voor baby’s (baarmoedergeluid)
  • White noise machines in de vorm van een knuffel

Beoordeel zelf welk apparaat het beste bij jouw situatie past!

Het is ook mogelijk om gebruik te maken van een mobiele app die white noise produceert. Echter is onze ervaring dat het geluid uit een telefoonspeaker niet dezelfde kwaliteit heeft als het geluid uit een white noise apparaat zelf. Daarnaast bevatten de gratis apps vaak reclames en blijft het mobiele scherm bij veel apps aanstaan. De betere apps hebben daarom vaak een maandabonnement. Echter ben je dus in veel gevallen goedkoper uit met een white noise machine 🙂

Veelgestelde vragen

Hoe werkt white noise voor baby’s?

Bronnen

https://nl-specialkids.glopalstore.com/blogs/latest-news/how-to-get-an-autistic-child-with-sleep-problems-to-sleep-specialkids-company

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1389945704002242

https://link.springer.com/chapter/10.1007/978-90-368-2524-5_20

https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1087079220301283

Scroll naar boven